wat we doen

bestuur

Tonnie Landman, secretaris a.i.

Mensen met een gelaatsafwijking vertellen mij hoe zij iedere dag weer te maken hebben met de reacties van de omgeving. Veel onderzoeken bevestigen de negatieve effecten die een gelaatsafwijking heeft op de kwaliteit van het leven. Eigen Gezicht is druk bezig daar verandering in te brengen. De journalisten weten ons steeds meer te vinden en mensen met een gelaatsafwijking komen vaker dan ooit positief in de media. Met onze zelfhulpboekjes en trainingen geven we mensen net dat extra stukje ondersteuning om zich makkelijker in de publieke ruimte te kunnen begeven. We zijn er nog lang niet. Daarom blijf ik mij als vrijwilliger inzetten voor een betere toekomst voor alle mensen met een gelaatsafwijking.    

Lisa Hoffman, bestuurslid communicatie

Sinds 2012 ben ik actief als vrijwilliger bij de stichting. Ik houd mij bezig met de social media van de stichting. Ik ben zelf geboren met een gedeeltelijke aangezichtsverlamming. Uit eigen ervaring weet ik tegen welke ongemakken je aan kan lopen. Vooral voor tieners en twintigers die nog volop aan het ontwikkelen zijn. Ik heb zelf ook gebruik gemaakt van de stichting door middel van lotgenoten zoeken, verhalen van anderen lezen. 

Eind 2016 ben ik gevraagd om bij het bestuur te komen. Tegenwoordig ben ik dan ook bestuurslid communicatie. Een stabiel bestuur een vaste basis, zichtbaarder zijn. Dat is wat nodig is. Want wij hebben een mooi doel: "Stichting Eigen Gezicht wil de kwaliteit van leven van mensen met een gezichtsafwijking verbeteren. Mensen helpen sociaal weerbaarder en vaardiger te worden, zodat zij met zelfvertrouwen in het leven staan en een gelukkig en succesvol leven kunnen leiden met hun eigen gezicht." 

Janneke Hazelhoff, voorzitter

Jaren geleden, in de beginfase van Eigen Gezicht, had ik de eer Patty Gerrits en Tonnie Landman te mogen helpen bij de oprichting en het op de kaart zetten van de stichting. We wisten een aantal fondsen achter ons te scharen om een vliegende start te kunnen maken. Dat was niet voor niets, want er bleek een grote behoefte te bestaan onder mensen met een gezichtsafwijking om ervaringen te delen, sociaal weerbaarder te worden en met meer zelfvertrouwen in het leven te staan.
Nu, 12 jaar na de oprichting, is die behoefte onverminderd aanwezig. Er worden immers jaarlijks nog veel kinderen geboren met een gezichtsafwijking, die in hun leven te maken zullen hebben met starende blikken en vooroordelen. Stichting Eigen gezicht is dus nog steeds nodig. Gelukkig zijn Patty en Tonnie van plan om met vernieuwde energie hun belangrijke werk voort te zetten. Ik help hen daar graag opnieuw bij. Want iedereen verdient het om een succesvol en gelukkig leven te leiden.

Persijnstraat 27

1135 HA Edam

Tel: 087-7849139

E-mail: info@eigengezicht.nl

IBAN nr. NL24INGB0004943775

volg stichting eigen gezicht