De stichting

Tips voor journalisten

Kies neutrale bewoordingen (pdf)

Publicatiemateriaal

Persbericht Angela (pdf)


Persbericht onderzoek stigmatisering


Bijlage onderzoek stigmatiseringHeeft u ander materiaal nodig of heeft u een idee om aandacht te besteden aan het thema 'eigen gezicht' of 'gelaatsafwijkingen', neemt u dan contact met ons op.

Schermafbeelding 2016-01-24 om 13.25.13

Modellen met een huidaandoening gezocht voor op de catwalk

Ben jij tussen de 16 en 50 jaar, minimaal 1.60 meter en heb jij een huidaandoening? Dan is modeontwerpster Myrthe van Hardeveld op zoek naar jou voor haar modeshow in juni! Lees hieronder de mail die ze ons stuurde. Je kunt haar mailen op onderstaand mailadres.

Beste heer/mevrouw,

Het klinkt als een onmogelijke combinatie: modellen met een huidaandoening en de catwalk met al die mannen en vrouwen met  ideale vormen en een schoonheid die er van afspat ( nou ja, er worden terecht vraagtekens geplaatst bij al die super magere modellen).

Maar in een tijd, waarin mensen met allerlei aandoeningen/ beperkingen weer meer gaan integreren in het gewone leven, zou zo’n combinatie toch ook mogelijk moeten zijn! Ik wil me daar sterk voor maken!

Uw stichting zet zich in voor de emancipatie van mensen met een huidaandoening. Dat spreekt mij bijzonder aan. Zij mogen naar mijn mening niet anders behandeld worden dan ieder ander. Als maatschappij zouden wij eigenlijk de schoonheid van deze vlekken of texturen moeten zien.  De werkelijkheid is helaas vaak anders.

Mijn naam is Myrthe van Hardeveld. Ik zit in het laatste jaar mode aan de Gerrit Rietveld Academie. Dit betekent dat ik de komende maanden mijn afstudeercollectie ga maken. Tijdens mijn studie ben ik erg geïnteresseerd geraakt in het creëren van onverwachte texturen en vlekken. Voor mijn eindcollectie wil ik mij hier nog meer in verdiepen en gaan werken met natuurlijke vlekken en texturen.

Ik ben op zoek naar mensen met verschillende huidaandoeningen, zoals vitiligo, wijnvlekken, brandwonden etc. Mijn collectie zal in het teken staan van de inspirerende en mooie kant van deze huidaandoeningen, ik wil ervoor zorgen dat mijn kleding de natuurlijke vlekken/texturen complimenteert! Daarmee wil ik hen in hun kracht zetten, hen zelfbewuster maken.

Hiervoor ben ik op zoek naar modellen met een huidaandoening. Ik zou ook graag in gesprek gaan met deze modellen om uit te vinden wat de huidaandoening in psychisch opzicht met zich meebrengt en of het invloed heeft op de manier waarop er met de mode wordt omgegaan, in de manier van kleden bijvoorbeeld. Deze interviews zijn voor mij de inspiratiebron om kleding te ontwerpen, die bij hen past en hun verhaal vertelt.

Mijn vraag is of u mij kan helpen om in contact te komen met mensen, die de durf hebben en de bereidheid om met mij te verkennen of er mogelijkheden zijn. Ik realiseer me dat het een hele stap is en daarom ook eerst een oriënterend gesprek, met alle ruimte om het daar desgewenst bij te laten.

Zoals altijd bij modellen zijn ook in dit geval enkele “eisen”, die ik moet stellen: Leeftijdscategorie tussen de 16 – 50 jaar, Helaas niet korter dan 1.60.

Ik hoor graag van u, als het mogelijk is graag deze maand ( het is zo juni en dan is de show!)

Met vriendelijke groeten,

Myrthe_van_h@hotmail.com

 

Geplaatst door pattygerrits op 24 januari 2016

Plaats een reactie

Reactie

Naam

E-mail adres

Kroonsingel 224

6581 BS Malden

Tel: 087-7849139

E-mail: info@eigengezicht.nl

IBAN nr. NL24INGB0004943775

volg stichting eigen gezicht