wat we doen

wat we doen

Omgaan met gezichtsafwijkingen

Stichting Eigen Gezicht is er voor volwassenen, jongeren en ouders van kinderen met een gezichtsafwijking. Daarnaast biedt de stichting mensen die beroepsmatig met de doelgroep te maken hebben, informatie en advies. En voedt de stichting de samenleving een beetje op.

lees meer >

Gezichtsafwijkingen

Een gezichtsafwijking kan aangeboren zijn, zoals een schisis (hazenlip), een wijnvlek of een schedelafwijking. Maar ook op latere leeftijd kunnen ernstige afwijkingen ontstaan. Door brand of een ander ongeval en door ziekten zoals kanker.

lees meer >

Boekjes

Via voorlichtingsbrochures en zelfhulpboekjes geeft stichting Eigen Gezicht informatie en advies om beter om te gaan met de starende blikken en vragen van andere mensen. Deze boekjes kunt u downloaden of bestellen.

lees meer >

Activiteiten

De mensen met een gelaatsafwijking die leren om te gaan met reacties van anderen en vertrouwen op hun eigen kunnen, weten zich een volwaardige plek in de maatschappij te veroveren. Stichting Eigen Gezicht organiseert geregeld trainingen, workshops, ontmoetingsdagen voor jongeren en volwassenen èn gezinsdagen voor kinderen, hun ouders, broertjes en zusjes.

lees meer >

Ervaringen

“Ik vond het fijn om op deze dag nu eens niet de enige te zijn met een gezicht dat er anders uitziet.”

lees meer >

Foto's

Een foto-impressie van het werk van de stichting en haar cliënten op Flickr.

lees meer >

Persijnstraat 27

1135 HA Edam

Tel: 087-7849139

E-mail: info@eigengezicht.nl

IBAN nr. NL24INGB0004943775

volg stichting eigen gezicht