In het Erasmus MC – Sophia kinderziekenhuis start een onderzoek naar de online interventie Face IT voor jongeren. Face IT voor jongeren is een in Engeland ontwikkelde interventie voor jongeren met een zichtbare aandoening. De oorzaken van die zichtbare aandoening kunnen heel verschillend zijn. Deze kunnen aangeboren zijn (bijv. schisis, craniofaciale aandoeningen, reuzenmoedervlekken) en/of het gevolg zijn van een huidaandoening (bijv. vitiligo, psoriasis), een trauma (bijv. brandwonden, littekens), een ziekte (bijv. kanker, meningitis, alopecia) of een medische behandeling (bijv. chirurgie). De aandoening kan zich in het hoofdhalsgebied bevinden maar ook op minder opvallende plaatsen, zoals op de romp.

Face IT voor jongeren is een online interventie die je thuis vanaf je eigen computer kunt volgen en bestaat uit acht sessies, waarvan zeven wekelijkse sessies en één opfrissessie. De interventie probeert door middel van informatie, afbeeldingen, video’s, invuloefeningen en quizzen de emotionele weerbaarheid van jongeren met een zichtbare aandoening te verbeteren.

De interventie is geschikt voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Deelname aan het onderzoek houdt in dat je een aantal vragenlijsten invult, je de online interventie volgt en deelneemt aan een interview. Interesse? Of wil je meer informatie? Mail dan naar: face.it.voor.jongeren@erasmusmc.nl. Of bel naar: 010-7037251. Als dank voor jouw deelname zal je een Bol.com cadeaubon van €10,- ontvangen. Website: ypfaceit.co.uk (Nederlandse website is in ontwikkeling)