Patiëntenorganisatie HEVAS is een Nederlandse ouder- en patiëntenvereniging die zich richt op mensen met Hemangiomen en Vasculaire malformaties. Hemangiomen zijn goedaardige tumoren die zich meestal in de huid ontwikkelen en kunnen variëren van kleine vlekjes tot grote bulten. Vasculaire malformaties zijn aangeboren afwijkingen van de bloedvaten die kunnen leiden tot zwellingen en verkleuringen van de huid.

Als belangenbehartiger en informatiebron voor patiënten en hun families heeft HEVAS zich ten doel gesteld om bewustwording te creëren over de impact van deze aandoeningen op het dagelijks leven van de betrokkenen. Een van hun nieuwste projecten is de productie van drie video’s die de persoonlijke verhalen van patiënten en volwassenen met Hemangiomen en Vasculaire malformaties vertellen.

In deze eerste video delen zes volwassenen openhartig hun verhaal over hoe het hebben van een zichtbare aandoening hun leven heeft beïnvloed. Ze vertellen over de uitdagingen die ze hebben ervaren, zoals de confrontatie met vooroordelen en discriminatie, en hoe ze hebben geleerd om zichzelf te accepteren en hun eigenwaarde te behouden.

Deze video biedt niet alleen een kijkje in de levens van mensen met Hemangiomen en Vasculaire malformaties, maar benadrukt ook het belang van begrip en empathie voor mensen met een zichtbare aandoening. Door hun verhalen te delen hoopt HEVAS een bijdrage te leveren aan het vergroten van de bewustwording en het verminderen van stigma’s en discriminatie.