‘Het ware gezicht’ is de titel van het nieuwste project van stichting PISTE in het najaar 2011.  Een virtuele en werkelijke expositie van kunst in de brede zin van het woord, waarin het gezicht centraal staat. 

Met het ‘ware gezicht’ als thema sluit PISTE aan bij de ‘Week van het Gezicht’ van 3 tot en met 9 oktober 2011 van Stichting Eigen Gezicht. Daarnaast zal een deel van de opbrengst van de verkochte werken worden gedoneerd aan Stichting Eigen Gezicht.

PISTE laat zich inspireren door het gezicht, omdat het een oeroud kunstthema is dat kunstenaars blijft prikkelen tot nieuwe werken. Kunstenaars uit alle disciplines geven hun visie op de betekenis en rol van het gezicht en buigen zich in hun werk over de vraag of en hoe onze persoonlijkheid af te lezen valt uit ons gezicht. Ook het publiek kan werk inbrengen, dat een plek krijgt in de virtuele expo.

De virtuele expositie is vanaf 3 oktober via de website van PISTE te bekijken. Van 15 oktober t/m 21 november 2011 is de expositie te zien in de Bibliotheek en Kunstuitleen te Hilversum. Op 12 november zal de finissage (afsluitende middag van het project met kunsten en voordrachten binnen dit thema) plaatsvinden in het kleine theater van de bibliotheek.

Meer informatie is te vinden op www.stichtingpiste.nl.

Donaties welkom!

Kunstenaars en publiek kunnen meedoen aan dit bijzondere kunstproject. Daarnaast zoekt PISTE sponsoren en weldoeners om bij te dragen aan de bouw van het digitale platform en de organisatie van het project met alles wat daarbij komt kijken.

Hoe het werkt?

Iedereen kan bijdragen via de website van Crowdfunding Facilities of een bedrag doneren via rekeningnummer 5290247 t.n.v. Stichting Piste, Zaandam.

 

Over PISTE

PISTE is een stichting die sinds 2009 thematische kunstprojecten organiseert om de geest te scherpen en zintuigen te prikkelen. Hun doelstelling: kunstenaars uit alle NL-windstreken en van alle disciplines een platform bieden om hun kunst, filosofie en gedachtegoed te etaleren. Virtueel maar ook in een werkelijke omgeving. Het samenbrengen van verschillende kunstvormen onder een thematische vlag is voor de kunstenaars een bijzondere en inspirerende ervaring. Maar ook voor het publiek, dat zich kan verwonderen en verbazen over het getoonde werk. Voor meer informatie en een blik op hun eerdere initiatieven, kijk op www.stichtingpiste.nl.