Mijn naam is Barbara de Klerk. Ik ben geboren met een aangeboren afwijking aan gezicht en handen en voeten. Dat is niet altijd makkelijk geweest. Ik heb vanaf mijn geboorte tot een jaar of 20 veel operaties gehad. Ik leefde van de ene correctie operatie naar de andere. Het voelde alsof ik vooral aan het overleven was. Ook voelde ik me anders dan mijn leeftijdsgenootjes. Dat maakte me onzeker. Ik ontwikkelde een negatief zelfbeeld en had last van angsten en schaamde me voor mezelf.

Op een gegeven moment wilde ik me niet meer “anders” voelen en leven om alleen maar te overleven. Toen heb ik de knop omgezet en wilde ik geen operaties meer en vond ik het wel goed zo. Toen pas kon ik werken aan mijn zelfbeeld en minderwaardigheidscomplex. Ik had erg de behoefte aan lotgenoten en iemand die mij begreep wat ik voelde en die miste ik toen.

Ik ging mijn verdriet van me af schrijven in mijn dagboeken. En hield bij wat goed ging in mijn leven. Ik ging met maatschappelijk werkers, psychologen en coaches praten, zodat ik leerde me niet meer anders te voelen en mezelf terug te vinden en te kijken wat ik echt leuk vind om te doen. Ik las veel boeken over psychologie en zelfhulp boeken. Ik ging op yoga om rust in mijn hoofd te krijgen. En ik ging allemaal leuke dingen doen om me goed te gaan voelen. Dit hielp allemaal wel steeds beter.

Ik weet uit ervaring dat het een lange weg is om je zelf te accepteren en te zijn wie je wilt zijn omdat de maatschappij je niet altijd ziet zoals jij jezelf ziet “Als een mooi en leuk persoon”. Daarom heb ik een droom. Ik gun iedere vrouw met een uniek uiterlijk een goed gevoel over zichzelf om in het leven te staan hoe zij dat willen en voluit te leven.

Inmiddels ben ik al een lange tijd gelukkig getrouwd met mijn man Dave en we hebben twee prachtige kinderen. En ik werk bij Life coach Barbara – Anders zijn is uniek Ik coach vrouwen die onzeker zijn over hun uiterlijk, in een speciaal op maat gemaakt coachtraject. Zodat zij weer zelfverzekerd in hun eigen leven staan en de keuzes maken die zij willen maken in hun leven.